Forsiden Blogg.no Min historie Følg meg Instagram

Er det en mening med alt?

 God Mandag alle dere som finner på å dette innom siden min. Her sitter jeg, ved spisebordet vårt og filosoferer over mine egne tanker. Jeg brå-våknet klokken halv 9 i morges. Fikk ikke sove mer. Tok meg en joggetur, noe som jeg ikke har gjort på litt over 5 måneder, da jeg ikke orket siden jeg var plaget med kvalme og lite matlyst de første ukene av graviditeten min. Det var utrulig deilig å måtte konsentrere seg om noe annet for en liten halvtime... I dag har jeg lyst til å dele noen tanker med dere. 

 

 

"Jeg våkner hver morgen. Stryker min mage og tenker hvorfor?"

 

Det går ikke en dag uten at ordet HVORFOR kommer frem i tankene mine! Hvorfor er vi valgt ut til å måtte takle en slik sorg, er vi sterke nok til å komme igjennom den? Hvorfor måtte vi få akkurat den legen den kvelden, som valgte å ikke gjøre noe? Hvorfor fikk vi akkurat den jordmoren, som var så forståelsesfull og hadde vært igjennom akkurat det samme? Hvorfor fikk vi faktisk 1 time med henne, når vi måtte forvente oss kun noen få minutter? HVORFOR? 

 

Jeg er både døpt og konfirmert i den Norske Kirken, noe som vil si at jeg er kristen. Men det vil ikke si at jeg er så veldig troende. Vi har aldri vært i kirken hver søndag. Var kun da jeg måtte, i forbindelse med konfirmasjon og det... Men etter hvert som jeg ble eldre har jeg sett hvor viktig det er med en tru, og at det jeg har lært har faktisk hatt en stor betydning for meg. Uansett hvor troende eller ikke du er, så har jeg sett at en tro er utrulig viktig for å kunne finne svar på mange av dine spørsmål som måtte dukke opp i livet. Uansett om de er store eller små...

 

For meg, har tanken og troen Det er en mening med alt vært veldig viktig, spesielt de siste ukene etter at Ingrid døde. De veiene og valgene man tar, det er en mening med dem. Om de er rette eller gale, det spiller egentlig ingen rolle. Men som regel tenker jeg, at alle dine handlinger har en mening en gang i livet ditt. De er med på å forme deg på en eller annen måte. Kanskje de valgene ikke gjør noe med deg der og da. Men på et senere tidspunkt i livet, kan det ha vært med på å forme deg, slik at du skal takle den sorgen eller gleden best mulig når den oppstår. Hvis det var forståelsefullt?Til og med alt som skjer i livet ditt har en mening. Selv om det er en god opplevelse, eller en opplevelse du helst ville vært for uten, så trur jeg det er en mening med det uansett. Alt har en eller annen mening. Om vi ser den eller ikke. Selvfølgelig, har den tanken gått meg litt i mot  også de siste dagene, men det gjør sorgen så mye vanskeligere å takle.

 

Jeg er helt sikker på at Ingrids død har en mening. Selv om at jeg ikke forstår den meningen enda, ikke i morgen,  neste uke, neste måned eller neste år. Kanskje jeg aldri kommer til å forstå den meningen heller, noe som forsåvidt er greit på en måte det også. For det er ikke alt man skal forstå. Men hennes død har en mening. Hennes død skal heller ikke være forgjeves. Det har gjort det lettere både for meg og Alexander å takle denne sorgen etter henne. Vi vet at Vår Herre hadde en mening med henne... Når vi blir født, er vår historie allerede skrevet. Noen har en lang historie, andre har dessverre en kort. 

 

Etter denne opplevelsen er jeg så glad for at jeg har fått en tro og religion å vokse opp med. For at det kan på mange måter hjelpe deg gjennom tunge og glade stunder.  Uansett hvilken religion eller tru du har... 

 

Selvfølgelig. Dette er mine tanker, mine meninger. Og du har fullstendig rett til å være uenig i min tankegang. Vi alle er forskjellige og tenker forskjellig. Det er slik vi mennesker er, og . Men jeg håper at mine tanker satte igang kvernen i hodet ditt.. Og at dere skjønner hva jeg mener.

 

♥Ha en forhåpentligvis God Mandag videre ♥

 

#mandag #tanker #meninger #mening #englemamma #mamma #filosofisk #livet #blogg #dagbok #følelser

2 kommentarer

Constanza Marcela

26.10.2015 kl.18:09

Håper du hatt en fin dag til nå <3

Ida

26.10.2015 kl.21:31

Constanza Marcela: Takk, det har jeg :) <3

Skriv en ny kommentar

Ida

24, Hammerfest

Den 08.10.15 ble jeg mamma for første gang til en nydelig prinsesse-engel! Følg min reise videre i livet med et barn i himmelen og et nytt svangerskap! I januar blir vi foreldre igjen!

Kategorier

Arkiv

hits