Forsiden Blogg.no Min historie Følg meg Instagram

Frykten

Etter at Ingrid var født og morkaken kom ut, ble den sendt til undersøkelse. Det ble i tillegg tatt prøver fra skjeden min for å se om jeg hadde noen form for infeksjon. I går fikk jeg brev fra sykehuset, der det var funnet spor av en bakterie som heter beta - hemolytisk streptokokker eller GBS som jeg ser andre forkorter det til.

 

"GBS er en del av menneskets normale bakterieflora. Bakterien forekommer både hos kvinner og menn. Først og fremst finnes bakterien i magetarmkanalen, men den kan også finnes i munnhulen og i skjeden hos kvinner. Anslagsvis 25-35% av alle kvinner i de nordiske land er bærere av denne bakterien uten å ha noen plager av det." (Resten kan du lese om HER). Som dere kan se, er dette en bakterie som vi alle sammen har naturlig i den normale bakteriefloraen vår. Det som er skummelt, er at du kan gå med det uten noe form for symptomer. I mitt tilfelle, trudde jeg at jeg var helt frisk og rask. Så feil kan man ta.

 

Under et svangerskap kan det få fatale konsekvenser om bakterien "blomstrer opp" og vandrer oppover i systemet.Noen opplever å abortere flere ganger tidlig i svangerskapet før GBS blir påvist. (Resten kan leses HER). Jeg mener også å ha lest at denne typen bakterie kan forårsake en bløtvevsinfeksjon, eller noe lignende. Hvor husker jeg dessverre ikke.

 

Jeg vet at ved et eventuelt nytt svangerskap vil jeg bli testet for GBS, og jeg kommer mest sannsynlig til å få antibiotika under fødselen. Men alt dette gjør meg redd. Hva om alt kommer til å skje igjen. Når jeg først har mistet en gang. Hvem sier at jeg ikke kommer til å miste to eller tre ganger til? Enn om fødselen starter alt for tidlig igjen. Enn om vi mister nok et barn? Etter at jeg leste brevet i går ble jeg  redd, dårlig og kvalm. Og tankene om jeg noen gang kommer til å klare å gå igjennom en nytt svangerskap rant over hodet på meg. Tidligere skrev jeg et eget innlegg om våre ønsker om å få et nytt barn. Men nå vet jeg ikke lenger om jeg tør.

Tankene min om at det sikkert vil gå galt neste gang også, slår sprekker i min egen positivitet. For faktum er, det kan faktisk gå galt neste gang, men selvfølgelig det kan like fort gå bra også. Og når jeg endelig klarer å fokusere på at neste svangerskap skal gå bra, blir jeg redd for at barne skal bli smittet og syk. Tenk om det blir så syk at det dør? Jeg leste også at det kan ta lang tid før barnet kan bli syk. Tenk om vi kommer så langt at vi trur det går bra. Så ender vi opp med å få et stort slag i trynet igjen. Selvfølgelig, det er en helt naturlig reaksjon å bli redd for at det samme vil skje ved et eventuelt nytt svangerskap

I tillegg får jeg dårlig samvittighet for at jeg har noe i kroppen min som kan ødelegge alt sammen, jeg føler det er min feil at hun måtte dø. Min kropp kan være farlig for barnet mitt... Jeg vet selvfølgelig at det ikke er min feil. Det er ikke noe jeg kunne ha gjort annerledes. Bakterien blusser bare opp når den selv vil, og når man ikke har noen symptomer, er det vanskelig å gjøre noe... Men den følelsen av skyld sitter der på mine skuldre, uansett og vil nok bestandig gjøre det. 

Lenkene jeg har hentet informasjon på er disse:

 

 

#skyld #redd #reddsel #frykt  #streptokokker #GBS #tidligfødsel #morkake #fødsel #død #engel #prøver #bakterie #bakterieflora #naturlig #vanlig #kvinner #nygraviditet #svangerskap  #linker #fakta #nhi #nettsider

 

2 kommentarer

christine

04.11.2015 kl.19:27

heia kjære ida!

dokker e ofte i tankan mine !

det e kanskje ei fattig trøst, men det er svært sjeldent at bakterien føre til før tidlig fødsel, og nu som dem vet om bakterien vil dem kunne følge dæ tettere opp i et evt. nytt svangerskap. æ fikk også påvist gbs i urin under svangerskapet. Fikk antibiotikakur under sv.skap og under fødsel og baby kom dagen etter termin. håpe og ønske dokker alt godt <3

Ida

04.11.2015 kl.19:40

Takk <3

Skriv en ny kommentar

Ida

24, Hammerfest

Den 08.10.15 ble jeg mamma for første gang til en nydelig prinsesse-engel! Følg min reise videre i livet med et barn i himmelen og et nytt svangerskap! I januar blir vi foreldre igjen!

Kategorier

Arkiv

hits