Forsiden Blogg.no Min historie Følg meg Instagram

Ja, jeg vet!Ja, innerst inne vet jeg at det ikke er min skyld alt som har skjedd. Jeg vet at jeg ikke kunne gjort noe som helst. Jeg visste ikke at jeg hadde denne bakterien, og når det som regel ikke er noen symptomer på den, er det vanskelig. Det jeg selvfølgelig kunne ha gjort, var å hatt flere kontroller. Men flere kontroller følte jeg ikke at jeg trengte, de ukene som var anbefalt å ha kontroll på i svangerskapet var mer enn nok for meg. For jeg var ikke dårlig. Hele svangerskapet hadde jeg vært i kjempe fin form... Planen var å bestille meg en ny kontrolltime uken etter at vi mistet Ingrid, men da var det for sent...

 

Men, selv om jeg vet det ikke er min skyld. Så klarer jeg ikke å la tanken om at det er min skyld vekk. Jeg føler jeg burde skjønt at noe ikke var som det skulle. Selv om at jeg følte meg helt grei den dagen. Det eneste jeg følte den dagen, var at jeg var sliten. Men det var ikke nok til at jeg skulle reagere på at noe var galt. For jeg var jo gravid, jeg var begynt å bli stor og rund og vi hadde hatt litt ekstra å gjøre på jobb de siste dagene. Så jeg følte at å være sliten var helt normalt. Det var ikke før ut på kvelden da jeg hadde blødd litt og jeg begynte å kjenne smerter i magen eller sammentrekkinger. Da visste jeg at noe var galt. Å vi dro til sykehuset. Fikk bekreftet at Ingrid levde enda i magen min, hun sprellet som normalt og hadde godt med fostervann. Vi trudde at alt skulle gå bra, for hun levde og hadde det fint. Men så feil kan man ta... 

 

Ja, jeg vet også innerst inne at jeg ikke trenger å være redd for at vi vil oppleve dette igjen. Oppleve det å miste barnet sitt. Men hvem sier at når du først har mistet en, så kan du ikke miste en til ? Nei, nettopp! For faktum er, man kan faktisk miste flere. Det er ingen garanti for at du skal få det barnet du bærer på, uansett hvor lenge du rekker å bære på det. Uansett om det er noen uker, måneder. Til og om etter at barnet ditt er født, er det ingen garanti for at du vil få beholde barnet ditt. Beklager, men slik er verden. Den kan være grusom og brutal, urettferdig! Det er ingen menneskerett å få barn dessverre, og det vet livet ! Men selvfølgelig, det er ikke noe som man skal tenke over og frykte. Da er det ingen som tør lenger å få barn. Men når du først har kjent på det å mistet et barn, vil frykten bestandig være i tankene dine. Uansett hvor mye du prøver å slappe av og tenke at det skal gå bra... Men når det er sagt, jeg skal prøve å ikke la frykten styre meg. For jeg vil ha et barn til, om så flere. Jeg vil gi Ingrid søsken, jeg vil ha en ny framtid å se frem til. Frykten skal ikke ta knekken på meg!

 

Jeg setter stor pris på at dere forteller meg at det ikke er min skyld, og at jeg trenger ikke være redd. For kommer til å få større oppfølging neste gang. Dere mener det bare godt. Dere ønsker å trøste og hjelpe meg/oss. Det vet jeg...Men, dere. Det er lettere sagt enn gjort. Skyldfølelsen og frykten er noe som jeg bestandig vil føle på, og som vil lure bak meg... Men for den saks skyld. Ikke stopp med å fortelle meg det. For det hjelper meg faktisk til å minne meg selv på at det ikke er min skyld, for det hender jeg glemmer meg inni mellom.... Vi setter så stor pris på alle dere som ønsker å være der og støtter oss.

Takk!♥

#blogg #sorg #skyld #redsel #frykt #sminke #glossy #torsdag #november #personlig #tanker #følelser #mamma #englemamma 

12 kommentarer

lisarorvik

05.11.2015 kl.16:35

Du er så vaker <3

Maren

05.11.2015 kl.16:41

Huff må være fælt og helt fryktelig. Alle vet jo at det ikke er din feil og det vet du innerst inne selv også, jeg skal ikke ramse dette opp for deg. Jeg vil bare gi deg en stor klem jeg og ønsker deg en fin torsdagskveld.

Ida

05.11.2015 kl.16:51

lisarorvik: Åh, takk for det <3

Ida

05.11.2015 kl.16:52

Maren: Ja, det er noe jeg ikke unner noen. Takk for klemmen og en fin torsdagskveld til deg å :-)

Liv-Astri

05.11.2015 kl.17:23

Kan ikke forestille mæ kordan situasjon du går igjennom.. Den smerten, savnet, tanken om enn hvis å enn om, tomhet å redsel, frustasjon, sinne, sorg.. Du e en fantastisk person! Å e en fantastisk mamma, å det kommer du til å være for resten av live. Æ heie på dåkker♡ Å Ingrid kommer til å få nydelige småsøsken, det e altså helt sikkert☆ Ho vil alltid være dær for å passe på^^

Blåse varme tanka å en klem til dæ♡

Ida

05.11.2015 kl.17:26

Liv: Takk <3

Tante retersen

05.11.2015 kl.18:13

<3

Ida

05.11.2015 kl.18:30

<3

Ida

05.11.2015 kl.18:30

<3

Jeanette Amundsen

05.11.2015 kl.22:36

God klem til deg<3 sterkt innlegg!

Ida

06.11.2015 kl.09:14

barejea: Takk for klemmen <3

Malin

18.01.2016 kl.18:03

Unnskyld at eg sier dette men er din feil at dette skjedde. Og faktisk sånna ting kan skje flere ganger etterhverandre ! Slutt og klag og kom deg videre.

Skriv en ny kommentar

Ida

24, Hammerfest

Den 08.10.15 ble jeg mamma for første gang til en nydelig prinsesse-engel! Følg min reise videre i livet med et barn i himmelen og et nytt svangerskap! I januar blir vi foreldre igjen!

Kategorier

Arkiv

hits