Forsiden Blogg.no Min historie Følg meg Instagram

Mobilen - på godt å vondt!

Det er ikke til å legge under en stol at ved årenes løp har elektronikken utviklet seg kraftig, og det på kun kort tid. Og vi har dessverre blitt avhengig av å være tilgjengelig 24/7.

Mobiltelefonen kan brukes til alt. Ringe, sende melding, fotografere,vekkeklokke, betale regninger, over føre penger, kalkulator, lommelykt, mp3- spiller, opptaker, notisblokk. Jeg kunne nok skrevet i det uendelige. Det er jo kjekt på mange måter det altså. Et produkt som vi kan gjøre alt med. Et produkt som vi lett kan putte i lommen når vi skal ut eller på besøk. Et produkt som lett ligger godt i hånden. Et produkt som vi bruker gjennom hele dagen. 

 

Dessverre er det blitt slik at mange er avhengig av telefon sin, og må sjekke den vært 10 minutt som oftest helt uten noen grunn. Når vi er på besøk, sitter vi med telefonen i hånden for å chatte med andre venner om at vi er på besøk eller at vi har besøk. I stedet for å faktisk ha en samtale med de som vi er i samme rom med, har vi samtaler med 10 andre. Men dette gjelder ikke bare når vi er på besøk. Dessverre er det slik at mobilbruken også går ut over barna våre.  Mens barna leker, trekker vi fram telefonen eller nettbrettet for å sjekke facebook, instagram o.l. Når barna søker vår oppmerksomhet, er vi så langt inni nettverden at barna på en måte bli oversett. Sorry, med det er faktisk sant! Men, selvfølgelig nå mener jeg ikke at det er slik hos alle sammen.

Men selvfølgelig, den stadige utviklingen har ført til at verden i tillegg har blitt mindre. Vi har i dag mye lettere i å få tak i våre nærmeste som ikke bor i samme by som oss, eller samme land. Vi kan prate med hverandre over et kamra, slik at det nesten blir ansikt til ansikt. Bare neste. Men det er en kjempe fin måte å holde kontakten med de som bort langt unna.

Jeg må dessverre innrømme at jeg også må ta meg sammen når det kommer til mobilbruken. Men jeg har begynt. Jeg og samboeren min kjøpte en vanlig vekkeklokke for å slippe å ta mobilen med inn på soverommet. I tillegg slår jeg av lyden på kvelden i helgene, for ikke å bli forstyrret dersom noen sender meg melding. Jeg prøver også å være flink når vi er på besøk å slå av lyden eller rett og slett,legge telefonen igjen hjemme.

Vi trenger ikke bestandig å være så tilgjengelig. Vi var det ikke før, så jeg vil da tru at vi kan klare det nå også?

 

Trenger du å tenke på din egen mobilbruk?   

Har du gjort noen egne tiltak? 

#mobil #avhengig #elektronikk #utvikling #nettbrett #24/7 #skummelt 

5 kommentarer

Tina

10.11.2015 kl.19:28

Jeg har en samboer som er helt oppslukt i mobilen sin! Og da mener jeg helt oppslukt! Han har den med seg overalt og skal bruke den til alt. Det verste han gjorde var å ta telefonen en gang vi hadde sex. Så fort han hører at mobilen piper, så spretter han opp for å sjekke. Hvis min mobil ringer og jeg ikke rikker meg av stolen, så lurer han på hvorfor jeg ikke tar den og om han skal hente den for meg. Hver gang vi er på trening sammen ber han meg alltid om å ta bilder av han i diverse øvelser.. Jeg er alltid en paparazzi når jeg er ute med han. Det er veldig irriterrende faktisk. Da vi hadde to vennepar over på film, satt alle bortsett fra meg, og drev med andre ting på telefonene sine. Det jeg ikke kunne forstå var hvorfor vi samlet oss for å se en film når de bare tittet opp i ny og ne?

Jeg tror ikke vi har godt av alle disse duppedingsene. Jeg er 22 år, men jeg faktisk ikke så interessert. Det har jo tidligere vært snakk om hvorvidt mobilen sender ut skadelige stråler eller ikke, og at det ikke er bra å sove med den ved siden av deg. Men, hva med alt det andre? Nå er vi blitt så oppslukte at vi går fra å kikke inn i pc, til tv, til mobilen døgnet rundt! Det er skummelt. Nevøen min på 5 år spiller playstation 4 og roter med smarttelefonen til moren sin hele tiden.. Og nå har niesen min på 1 år begynt å følge med på broren sin og hele tiden gå bort i telefonen hun også. Med mobil og nettbrett osv, så har vi mulighet til å holde kontakten med vennene våre uansett hvor vi befinner oss, men samtidig så føles det ut som at vi også mister mer kontakt med de nærme som er rundt oss. Og også mister vi kanskje litt bakkekontakten med oss selv??

O.G.

10.11.2015 kl.20:27

Du tar opp noen bra ting, men samtidig så er man ganske digital analfabet hvis du ikke har smarttelefon i Norge i dag, det er jo enklere å bruke den til å betale regninger med istedet for å sette seg ned på dataen, pga smarttelefonen har ingen utidig java som må oppdateres i det uendelige og som nekter å logge deg på hvis du ikke har rett versjon (som et eksempel).

Ida

10.11.2015 kl.20:33

O.G.: Men nå har det jo seg slik at nettbanken ikke lenger bruker Java. Så i den forstand så trenger du ikke å bruke telefonen til å betale regninger. Men jeg er helt enig, det er lettere, for du slipper å måtte starte opp PC...

Oda

11.11.2015 kl.18:43

Jeg kan gå lenge uten mobil, har den mest for å se på klokke og ta bilde med jeg har :) Får ikke så mange meldinger eller noen som ringer ellers. I selskap og slike ting er jeg ikke en som sjekker mobilen hvert 10 minutt.

Ida

11.11.2015 kl.18:47

Oda: Så flink du er :-)

Skriv en ny kommentar

Ida

24, Hammerfest

Den 08.10.15 ble jeg mamma for første gang til en nydelig prinsesse-engel! Følg min reise videre i livet med et barn i himmelen og et nytt svangerskap! I januar blir vi foreldre igjen!

Kategorier

Arkiv

hits